Over De Stijl TV

Wat is de Stijl TV

In 2016, tijdens de voorbereiding van het jaar van De Stijl in Leiden, kwamen verschillende Leidse makers bijeen op een inspiratiebijeenkomst georganiseerd door Museum De Lakenhal. Tijdens deze bijeenkomst spraken Roggeveen|Olijerhoek met Jaap Metzlar (regisseur van theatergroep Domino) met elkaar over een gezamenlijk project. Dat leverde De Stijl TV op.

Volgende aflveringen

Deze eerste afleveringen van De Stjil TV worden gemaakt uit liefde voor theater, de acteurs, Leiden en de Leidenaren. We willen met elkaar graag nieuwe afleveringen maken in het jaar van De Stijl en zoeken hiervoor sponsors en benaderen we fondsen. Ben je geïnteresseerd in sponsoring neem dan graag contact op met Roggeveen|Olijerhoek via info@roggeveenolijerhoek.nl of via 06-53516246.

Leiden, 100 jaar De Stijl

Leiden is de geboortestad van De Stijl. Hier richtte Theo van Doesburg (1883-1931) in 1917 het tijdschrift op waaraan de internationale beweging zijn naam dankt. In die jaren was Leiden een stad die zinderde van kunst en wetenschap, en waar wereldberoemde geleerden als Albert Einstein en Paul Ehrenfest werkten naast kunstenaars zoals Theo van Doesburg. Met zijn enorme inzet voor De Stijl gaf hij een revolutionaire vorm aan een nieuwe wereld: die van het moderne leven in de twintigste eeuw. Anno 2017 is Leiden nog altijd een internationale ontmoetingsplek voor talent, kennis en innovatie. Speciaal voor ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ maakt Leiden 100 jaar na dato de balans op. Komend jaar worden in Leiden tentoonstellingen, voorstellingen en bijeenkomsten georganiseerd waarin De Stijl en het gedachtegoed dat ten grondslag lag aan deze kunststroming, centraal staan. Ontdek de bron van De Stijl, met een divers en eigentijds programma van bijzondere tentoonstellingen en activiteiten.

Bekijk de thema website van De Stijl in Leiden.